wandeling naar Alicante

Groeten uit Playa de San Juan

Nu we steeds vaker vragen krijgen over ons leven na Villa Pico is het een goed moment om  meer te vertellen over onze plannen voor de toekomst.

Afscheid nemen van Spanje

15 Jaar hebben we genoten van ons leven als B&B eigenaars in Sella. We hebben in die periode de meest fantastische gasten en nieuwe vrienden ontmoet. Het was een bijzonder rijke ervaring en we kijken er met veel plezier op terug.

In oktober hebben we Villa Pico verkocht en het stokje doorgegeven aan Remco, Corrina en Eric. De daarop volgende maanden hebben we gebruikt om de lijnen uit te zetten voor onze toekomst.

Nu is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Het is fijn om aan een nieuwe fase te beginnen en de keuzevrijheid die zich nu aandient is groot!

We hebben besloten om Spanje achter ons te laten en de komende tijd Thailand als thuisbasis te nemen. Dit in combinatie met Nederland en België, waar onze familie en meeste vrienden wonen. Dit voorjaar gebruiken we om ons leven hier in Spanje af te sluiten.

Opruimen

Tot begin juni wonen we in Playa de San Juan bij Alicante. We nemen genoeg tijd om onze huisraad op te ruimen. Via internet en op vlooienmarkten vinden de meeste van onze spullen een nieuwe eigenaar.

Afscheid nemen van zaken die je je hele leven hebt meegesjouwd is niet simpel maar het leidt tot nieuwe inzichten en geeft een opgeruimd gevoel. Enkel wat we niet kunnen missen verhuist mee naar onze nieuwe plek. Onze foto´s en cd´s hebben we gedigitaliseerd. Dat was een flinke klus maar die herinneringen kunnen we nu makkelijk met ons meenemen.

tussen de verhuisdozen
Rustpauze tussen de verhuisdozen

Pluspunten:

  • We voelen ons vrij en flexibel met minder spullen.
  • Opeens horen we onze muziek weer en zien we oude foto’s voorbij komen.

Minpunt:

  • Foto´s zijn onverbiddelijk en het verval wordt met het verlopen der jaren pijnlijk zichtbaar.
  • De jongens zijn nu heren geworden.

Centraal wonen aan het strand

Nu we meer tijd gaan doorbrengen in Thailand zijn we ook daar verhuisd van Chiang Mai (noord Thailand) naar het strand van Jomtien (bij Pattaya) aan de kust. Die verhuizing hebben we afgelopen winter afgerond.

Een goede verbinding met 3 luchthavens en een meer centrale ligging in combinatie met de internationale omgeving maakt dat we van hieruit gemakkelijker onze nieuwe leefomgeving kunnen verkennen en afreizen.

We hebben daar een studio met prachtig uitzicht, kunnen dagelijks baantjes trekken in een groot zwembad en er is een privé ingang naar het strand.  

zicht naar het eiland Koh Larn vanaf ons terras
Op het terras van de studio

Je kunt ons volgen

Regelmatig plaatsen we een bericht op “www.opnaarazie.nl”.

Officieel is opnaarazie.nl een weblog.

Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen.(Wikipedia)

Het is een efficiënte manier om contact te houden met familie, vrienden en geïnteresseerden en te vertellen wat ons bezighoudt.

Wie weet ga je binnenkort ook wel “opnaarazie” en geeft ons verhaal je extra informatie en inspiratie.

Waarover gaat opnaarazie.nl?

Zeker is dat het gaat over de dingen waar we in deze fase van verandering mee te maken krijgen.

We gaan veel info delen over onze nieuwe passie, Thailand en Azië in het algemeen, reizen, cultuur en mensen.

In het westen weten we nog opvallend weinig van het een van de snelst groeiende economieën waar ca. 60% van de wereldbevolking leeft.

Wat kun je van de blog verwachten?

  • Informatie over wat wij meemaken in deze periode van overgang.
  • Regelmatig een nieuw informatief artikel.
  • Informatie over bijzondere plekken in Thailand en Azië.

De komende jaren gaan we ons verder verdiepen in de Thaise taal, cultuur en rondreizen.

Al tien jaar zoeken we bijzondere bestemmingen op en zijn we geboeid door de cultuur van de regio.

We leren de taal en geven Engelse les als vrijwilliger.

De interesse en fascinatie strekt zich uit over Azië in het algemeen.

Zo dromen we ook van het verkennen van andere landen in de regio.

En voor de goede lezer

Wie aandachtig en tussen de regels door kan lezen krijgt op een gegeven moment ook wel het antwoord op de vraag: “wat gaan ze nu doen?”

Op dit moment is ons antwoord: “een sabbatical en bloggen”.

Laat je inspireren, informeren of geef gewoon toe aan je nieuwsgierigheid en blijf ons volgen op Twitter, Facebook, Instagram en/of door in te schrijven op onze nieuwsbrief.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *